Kino4ua.net

Камерон Діаз - біографія, особисте життя, фільмографія.

Дата і місце народження: 30 серпня 1972 (45 років), Сан-Дієго, Каліфорнія, США
Зріст: 1,74 м

Американська актриса, колишня модель. Лауреат трьох премій каналу MTV. Всесвітню популярність їй принесла роль в комедійному бойовику «Маска» (The Mask), також вона відома за стрічками «Ангели Чарлі» (Charlie's Angels), «Ванільне небо» (Vanilla Sky), «Одного разу у Вегасі» (What Happens in Vegas) , «Дуже погана училка» (Bad Teacher) і багатьох інших. Її голосом говорить принцеса Фіона в анімаційному фільмі «Шрек» (Shrek).

Біографія Кемерон Діаз
Кемерон Мішель Діаз (Cameron Michelle Diaz) народилася 30 серпня 1972 року в Сан-Дієго, штат Каліфорнія. Її батько Еміліо Діаз - кубинець, а мати Біллі - наполовину німкеня, наполовину англійка. Кемерон Діаз і її старша сестра Шимон вчилися в політехнічній школі Лонг-Біч, слухали важку музику і весь вільний час проводили з місцевими хуліганами.

У 16 років Кемерон Діаз підписала свій перший контракт з модельним агентством Elite Model Management. Після закінчення школи виявилася в Японії, де зустріла відеорежисера Карлоса де ла Торре. Він став її першим справжнім коханням, їх відносини тривали 5 років. Повернувшись в Штати, пара стала жити разом, не дивлячись на щільний графік зйомок майбутньої актриси.

Кемерон Діаз побувала в різних точках земної кулі, працюючи моделлю. Вона знімалася в рекламі марок Calvin Klein і Levi's, а в 1990-му році стала обличчям з обкладинки знаменитого журналу Seventeen.


Творчий шлях Кемерон Діаз
У 21 рік Кемерон пройшла прослуховування на роль Тіни Карлайл в комедійному бойовику «Маска» (1994) з Джимом Керрі, Пітером Гріном і Емі Ясбек. Незважаючи на відсутність у юної дівчини досвіду зйомок у кіно, продюсери погодилися взяти її за рекомендацією менеджера модельного агентства. Після затвердження на одну з головних ролей Кемерон Діаз негайно почала брати уроки акторської майстерності. Ця картина стала для неї перепусткою до Голлівуду. У 1997 році Діаз знялася у фільмі «Весілля мого кращого друга» з Джулією Робертс, Рупертом Евереттом, Дермотом Малруні і Полом Джаматті, а в 1998-му - в романтичній комедії «Все без розуму від Мері» з Меттом Діллоном і Беном Стіллером. За цю роль вона була номінована на премію «Золотий глобус» у категорії «Краща актриса в музичному чи комедійному жанрі». Особливу популярність актрисі приніс фільм «Ангели Чарлі», де разом з Дрю Беррімор і Люсі Лью вона зіграла спеціального агента.

Критики вельми тепло відгукувалися про гру Діаз в драматичній картині «Бути Джоном Малковичем» (1999). Після виходу кінострічки актриса була номінована на премії «Золотий глобус», BAFTA і SAG Awards. У 2001 році Кемерон Діаз отримала ці нагороди в категорії «Краща роль другого плану» за психологічний трилер «Ванільне небо» з Томом Крузом і Пенелопою Крус. Ще один «Золотий глобус» дістався їй після прем'єри фільму Мартіна Скорсезе «Банди Нью-Йорка» (2002) з Леонардо Ді Капріо, Деніелом Дей-Льюїсом і Джимом Бродбентом.




У 2001 році Кемерон озвучила принцесу Фіону в гучному анімаційному фільмі «Шрек» і заробила за це десять мільйонів доларів. Після ця ж мультяшна героїня говорила голосом Діаз і в анімаційних сиквелах «Шрек 2» (2004), «Шрек Третій» (2007), «Шрек назавжди» (2010).




Кемерон Діаз також з'явилася у фільмах «Особлива думка» (2002), «Ангели Чарлі - 2: Тільки вперед» (2003), «Подалі від тебе» (2005), де постала в образі безвідповідальною і легковажною Меггі Феллер, зіграла Аманду Вудс в «Відпустці по обміну» з Кейт Уінслет, Джудом Лоу і Джеком Блеком, знялася в романтичній комедії разом з Ештоном Катчером «Одного разу у Вегасі» (2008), за роботу в якій ледь не дістав антипремію «Золотий глобус» у категорії «Найгірша актриса» , трилері «Посилка» (2009) та ін.



У 2007 році журнал People назвав її найстильнішою голлівудською знаменитістю, а в серпні 2008 року Forbes зарахував міс Діаз до найбільш високооплачуваним актрисам. Тільки за минулий рік її дохід склав 50 мільйонів доларів. У червні 2009 року на Кемерон удостоїлася іменної зірки на Голлівудській алеї слави.


У 2010 році разом з Томом Крузом Кемерон знялася в комедійному бойовику «Лицар дня» і продовжила озвучувати роль Фіони в мультфільмі «Шрек: Хеллоуїн» і «Різдвяний Шректатель Осла». У 2011 році Кемерон зіграла роль секретарки в комедії «Зелений шершень», в якому також знялися Сет Роген і Джей Чоу. Наступною картиною, в якій актриса зіграла головну роль - неординарного педагога, стала комедія під назвою «Дуже погана училка».

У 2012 році Кемерон з'явилася в романтичній комедії «Чого чекати, коли чекаєш на дитину», в якому продемонструвала свою спортивну фігуру з досить значними біцепсами. Потім були зйомки в кримінальній комедії за сценарієм братів Коенів за участю Коліна Ферта «Гамбіт». У 2013 році Кемерон вперше показала себе в ролі такої собі «хижачки», зігравши в трилері Рідлі Скотта «Радник» з Майклом Фассбендером, Пенелопою Крус, Бредом Піттом і Хав'єром Бардемом.


31 січня 2013 року Кемерон Діаз з'явилася в новому амплуа - письменниці. Світло побачило її творіння «Книга тіла», в якому актриса написала про любов до свого тіла і самодопомоги, а також детально розповіла, як потрібно тренуватися, яким має бути харчування, щоб завжди залишатися молодою і красивою.


У 2013 році Діаз була названа найбільш високооплачуваною в Голлівуді актрисою старше 40 років. У 2014 році за участю Кемерон вишлонесколько фільмів: «Інша жінка», де вона виконала роль Карлі Уайт, «Домашнє відео», в якому екранним партнером Діаз став Джейсон Сігел, і новорічна сімейна комедія «Енні» про пригоди маленької дівчинки з притулку.

Кемерон Діаз про «Іншій жінці»: «Ми намагалися показати у фільмі, як саме поводяться один з одним справжні подруги. Що таке - справжня дружба. Як друзі допомагають один одному, як знаходять вихід з будь-якої ситуації. Навіть якщо комусь із них довелося здійснити низький вчинок, то переживати це не буде потрібно поодинці. Все в кінці кінців можна, навіть потрібно, подолати разом. Треба піднятися вище цього і піти далі ... А найкраща помста кинув тебе хлопцеві - залишити його в минулому і крокувати вперед. Це його точно розсердить. Взагалі, всі кращі ідеї про помсту бойфрендам вкладені в цей фільм ... »


У 2014 році Кемерон несподівано для всіх взяла творчий тайм-аут - щоб розібратися, за її словами, в життєвих пріоритетах і відновити свою цілісність. Тільки в 2017-м стало відомо, що актриса, з головою поринула в сімейне життя, зібралася повернутися в кінематограф і уклала контракт на зйомки в бойовику «Агент: Століття 21-й» з Бенісіо дель Торо і Карлосом Гальярдо, а також комедійній стрічці « Боббі Сью ».

Особисте життя Кемерон Діаз
Особисте життя усміхненою Кемерон постійно не давала спокою журналістам. З 1995 року по 1998 рік актриса зустрічалася з Меттом Діллоном ( «Старі пси», «Перехресний вогонь», «Піти красиво»), а через рік після розставання з ним закрутила роман з музикантом і актором Джаредом Лето ( «Далласький клуб покупців» , «Збройовий барон», «Загін самогубців»). У 2000 році пара навіть заручилася, але до весілля справа не дійшла. Через три роки після заручин вони розлучилися.

Вельми гучним став роман Кемерон з колишнім солістом бойз-бенду NSYNC, успішним сольним артистом Джастіном Тімберлейком. Пара була разом з 2003 року, але 11 січня 2007 року, коли всі заголовки газет вже рясніли чутками про весілля, вони офіційно заявили про те, що розлучаються. У 2010 році Кемерон занурилася в нові відносини - з бейсболістом Алексом Родрігесом, але у вересні 2011 року вони розлучилися.

Діаз часто говорила в інтерв'ю, що не збирається заміж. Але сталося щось, що змусило кінозірку змінити свої погляди на сім'ю і шлюб. Навесні 2014 року преса помітила Кемерон в компанії музиканта Бенджі Медден, гітариста і бек-вокаліста групи Good Charlotte. З ним актрису познайомила Ніколь Річі - дружина Джоеля Меддена, брата-близнюка Бенджі. До слова, обидві пари оселилися по сусідству і стали багато часу проводити разом.

Весілля 42-річної на той момент Діаз і її 35-річного коханого відбулася 5 січня 2015 року в Беверлі-Хілз, церемонія одруження була закритою.

Кемерон Діаз про чоловіка: «Одна з моїх улюблених речей - це бути заміжньою. Я так сильно пишаюся своїм чоловіком! Бенджі щодня дає мені привід для цього. Він щедрий, ніжний, неймовірно чесний, відчайдушно захищає людей, про яких з любов'ю піклується ... Від нього я відчуваю підтримку, про яку і уявити не могла. Я ніколи раніше не відчувала подібних почуттів. Мене насамперед так не любили. Я дивлюся на Бенджі кожен день, і він мене надихає. Мені дуже пощастило з ним ».



Нагороди та досягнення Кемерон Діаз
2015-го, Золота малина: перемога - найгірша жіноча роль ( «Інша жінка»); номінації - найгірша жіноча роль другого плану ( «Енні») і найгірший екранний ансамбль ( «Домашнє відео»).
2014 року, Премія каналу «MTV»: номінація - самий божевільний епізод ( «Світанок»).
2009 Золота малина: номінація - найгірша жіноча роль ( «Одного разу у Вегасі»).
2007, Премія каналу «MTV»: номінація -лучший поцілунок ( «Відпустка за обміном»).
2004, Премія каналу «MTV»: номінація - кращий танець ( «Ангели Чарлі 2: Тільки вперед»).
2004, Золота малина: номінація - найгірша жіноча роль ( «Ангели Чарлі 2: Тільки вперед»).
2003 Золотий глобус: номінація - краща жіноча роль другого плану ( «Банди Нью-Йорка»).
2003 Премія каналу «MTV»: номінація - кращий поцілунок ( «Банди Нью-Йорка»).
2002 Золотий глобус: номінація - краща жіноча роль другого плану ( «Ванільне небо»).
2002 Премія каналу «MTV»: номінація - краща екранна команда ( «Шрек»).
2002 Сатурн: номінація - краща актриса другого плану ( «Ванільне небо»).
2002 Премія Гільдії акторів: номінація - краща жіноча роль другого плану ( «Ванільне небо»).
2001, Премія каналу «MTV»: перемога - кращий танець і найкраща екранна команда ( «Ангели Чарлі»): номінація - краща репліка ( «Ангели Чарлі»).
2001, Сатурн: номінація - краща актриса другого плану ( «Ангели Чарлі»).
2000, Золотий глобус: номінація - краща жіноча роль другого плану ( «Бути Джоном Малковичем»).
2000, Британська академія: номінація - краща жіноча роль другого плану ( «Бути Джоном Малковичем»).
2000, Премія Гільдії акторів: номінації - кращий акторський склад і краща жіноча роль другого плану ( «Бути Джоном Малковичем»).
1999 року, Золотий глобус: номінація - краща жіноча роль (комедія або мюзикл) ( «Все без розуму від Мері»).
1999 року, Премія каналу «MTV»: перемога - краща жіноча роль ( «Все без розуму від Мері»); номінації - краща комедійна роль, кращий екранний дует і кращий поцілунок ( «Все без розуму від Мері»).
1998 Премія каналу «MTV»: номінація - кращий танець ( «Менш звичне життя»).
1995 року, Премія каналу «MTV»: номінації - найбажаніша жінка, прорив року і кращий танець ( «Маска»).

Фільмографія Кемерон Діаз
Актриса
Боббі Сью / Bobbie Sue, Bobbie Sue
Агент: Століття 21-й / Agent: Century 21 (2014 року), Mary Kay Curly
2014 - Енні / Annie
2014 - Секс-відео / Sex Tape
2014 - Інша жінка / The Other Woman
2013 - Радник / The Counselor
Гамбіт / gambit (2012), PJ Puznowski
2012 - Що чекати, коли чекаєш дитину / What to Expect When You're Expecting
2011 - Училка / Bad Teacher
Зелений Шершень / Green Hornet, The (2011), Lenore Case
У пошуках Теда Демми / In Search of Ted Demme (2010)
2010 - Лицар дня / Knight and Day
Шрек назавжди / shrek Forever After (2010)
2009 - Посилка / The Box
Мій ангел-охоронець / My Sister's Keeper (2009)
2008 - Одного разу у Вегасі / What Happens in Vegas
Шрек мороз, зелений ніс / shrek the Halls (ТБ) (2007)
Шрек Третій / shrek the Third (2007)
2006 - Відпустка за обміном / Holiday
Premio Donostia a Matt Dillon (ТБ) (2006)
Подалі від тебе / In Her Shoes (2005)
Кумир Тридев'ятого королівства / Far Far Away Idol (відео) (2004)
Шрек-2 / shrek 2 (2004)
2003 - Ангели Чарлі - 2: Тільки вперед / Charlie's Angels: Full Throttle
Шрек 4-D / shrek 4-D (2003)
2002 - Банди Нью-Йорка / Gangs of New York
Особлива думка / Minority Report (2002)
Будинок мого батька / My Father's House (2002)
Милашка / Sweetest Thing, The (2002)
Караоке-вечірка Шрека на болоті / shrek in the Swamp Karaoke Dance Party (відео) (2001)
2001 - Ванільне небо / Vanilla Sky
Шрек / shrek (2001)
Невидимий цирк / Invisible Circus, The (2001)
2000 - Ангели Чарлі / Charlie's Angels
Жіночі таємниці / Things You Can Tell Just by Looking at Her (2000)
1999 - Щонеділі / Any Given Sunday
Бути Джоном Малковичем / Being John Malkovich (1999)
Чоловіча Жіноча фільм / Man Woman Film (1999)
Дуже дикі штучки / Very Bad Things (1998)
1998 - Всі без розуму від Мері / There's Something About Mary
Fear and Loathing in Las Vegas
Життя гірше за звичайне / A Life Less Ordinary (1997)
Весілля кращого друга / My Best Friend's Wedding (1997)
Шантаж / Keys to Tulsa (1997)
Як втриматися на плаву / Head Above Water (1996)
1996 - Відчуваючи Міннесоту / Feeling Minnesota
Тільки вона єдина / She's the One (1996)
Остання вечеря / Last Supper (1995)
1994 - Маска / The Mask

Продюсер
Погана училка (серіал, 2014 року) Bad Teacher
Trippin (серіал, 2005)

Прокомментировать
Введите код с картинки:*
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
© 2017-2018
KINO4UA.NET